Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

VÁSÁRLÁS ELÖTTI TIPPEK TANÁCSOK! Katt ide...!

VÁSÁRLÁS ELÖTTI TIPPEK TANÁCSOK! Katt ide...!

TANÁCSOK,ÖTLETEK PRAKTIKÁK BARKÁCSOLÁSHOZ,SZERELÉSEKHEZ!!!

 

 

Üdvözöljük a depoház oldalán!

TANÁCSOK,ÖTLETEK BARKÁCSOLÁSHOZ!

Ön azok közé tartozik, akik szeretnek fúrni, bontani, javítani vagy építeni? Akkor biztosan tudja, hogy a bütykölés még szórakoztatóbb, ha minőségi eszközök állnak a rendelkezésére. És pontosan ez van az elektromos szerszámok és tartozékok kínálatában. Itt találsz klasszikus elektromos kábellel ellátott szerszámokat, de egyre népszerűbb akkumulátoros szerszámokat is. Fúrók, csavarhúzók, fűrészek, gyaluk, marók, csiszolók és sok más hasznos segédeszköz, beleértve a gazdag tartozékokat is, készen állnak arra, hogy kiegészítsék műhelyét. Csak néhány kattintás, és gyorsan és biztonságosan szállítjuk a kiválasztott elektromos szerszámokat közvetlenül az ajtóhoz.

Mi az elektromos szerszám?

Az elektromos kéziszerszámok olyan kéziszerszámok, amelyek elektromos motorral működnek, ami jelentősen megkönnyíti a munkát. A szükséges áramellátást a motor kétféleképpen biztosíthatja: közvetlen hálózatra kapcsolással vagy akkumulátorral.

Ezen eszközök nagy hatékonyságának fontos kritériumai a teljesítmény, az ellenállás vagy az elektromos energia hatékonysága:

  • A teljesítmény legyen egyenletes, vagy legalábbis a lehető legtöbb lépésben állítható legyen. Kevésbé bonyolult munkavégzéshez a készülék így kikapcsolható a jobb vezérlés és az árammegtakarítás érdekében.
  • A tartósságot számos gyártó élettartam-garancia jellemzi. A nagy ellenállás egyéb jelei lehetnek a nagy ellenállású anyagok, például a rozsdamentes acél.
  • A hatásfok határozza meg, hogy a készülék által elfogyasztott energiát mennyi energiát alakítanak át effektív teljesítménnyel, és mennyi megy el, például hő formájában. Elvileg minél több elektronikus elemet (automatikus funkciók, kijelzők stb.) szerelnek be, annál alacsonyabb a hatásfok.

A gyártó leírásában szereplő műszaki adatok a teljesítmény, az energiafogyasztás és az élettartam/várható élettartam minden lényeges szempontjáról tájékoztatást adnak.

Milyen típusú elektromos szerszámok léteznek?

 

Az akkumulátoros és kábeles eszközök előnyei és hátrányai

Az akkumulátoros készülékek előnyei

Bizonyos munkákhoz, például ágak fűrészeléséhez a kertben vagy fúráshoz egy befejezetlen padláson, az akkumulátoros szerszám a legjobb megoldás. Növeli a mozgás szabadságát és megakadályozza, hogy a kábelek akadályozzák a munkát.

Az akkumulátoros készülékek hátrányai

Az akkumulátoros szerszámok azonban nem csupán előnyöket kínálnak. Bár a mobileszközök nagy teljesítményűek, a beépített akkumulátoruk meglehetősen nehézzé teszi őket, és előbb-utóbb elérik a határukat, különösen kemény anyagok feldolgozásakor. Például amikor:

  • Betonfúrás
  • Fémmarás
  • Természetes kő fűrészelése

Ilyen esetekben tanácsos vezetékes szerszámot használni , mivel az általában nagyobb teljesítményű.

Akkumulátor-kapacitás

Az, hogy egy akkumulátor mennyi ideig üzemel, mielőtt lemerül, wattórában (Wh) van megadva, amit viszont a voltban (V) mért feszültség és az amperórában (Ah) mért kapacitás szorzatából számítanak ki. Ha összehasonlítja a wattórában mért kapacitást a készülék teljesítményével (wattban), képet kaphat arról, hogy mennyi ideig tud működni a készülék, mielőtt az akkumulátor lemerül.

Számítási példa:

A körfűrész 12 V feszültségű, 2 Ah kapacitású akkumulátorral rendelkezik.

12V x 2Ah = 24Wh

Szöveg és Kép szakasz

Ez azt jelenti, hogy az akkumulátor 24 watt teljesítményt tud termelni egy óra alatt. Ha a szóban forgó körfűrész csak 20 watton működött, akkor 1,2 órán keresztül (1 óra 12 percig) működhetne folyamatosan . Ha 200 watton működne, a teljesítmény csak 0,12 órán át tartana (valamivel több mint 7 perc). Az akkumulátor élettartamának kiszámításakor fontos megjegyezni, hogy az elektromos kéziszerszámokat általában rövid ideig használják.

Tippek elektromos szerszámok vásárlásához

Több tényező figyelembe vételével sokkal egyszerűbb a megfelelő elektromos berendezés kiválasztása.

1. Vegye figyelembe a munka jellegét

A megfelelő elektromos szerszám kiválasztása közvetlenül az elvégzendő munkától függ . Ha például kis fúrásról és csavarozásról van szó, akkor az aku csavarhúzó lesz a megfelelő választás. Ha azonban nagy lyukakat kell fúrni a falazatba , ütvefúrót kell használni - az általában sokkal erősebb. Ugyanez vonatkozik a különböző formájú köszörűkre vagy fűrészekre, például körfűrészekre vagy szúrófűrészekre . A munka típusától függőenés a feldolgozott anyag jellege miatt bizonyos eszközök alkalmasabbak, mint mások. Ha egyértelmű, hogy milyen anyagon milyen munkát kell végezni, a lehetséges elektromos szerszámok választéka automatikusan leszűkül.

2. Milyen gyakran kell használni az eszközöket

Szokásai is fontosak a vásárlási döntés meghozatalakor: gyakran egy kisebb teljesítményű elektromos szerszám a megfelelő választás, ha ritkábban használja. Mert ha csak fa vagy műanyag szegélyléceket tervezel fűrészelni, akkor olcsóbb készülékkel kevés pénzért elég teljesítményt kapsz. Azok a barkácsolók, akik nagyon gyakran használják berendezéseiket , csúcsminőségű szerszámokat kereshetnek. Ebben az esetben egy drágább szerszám vásárlása hosszú távon kifizetődő lehet: egy olcsóbb elektromos kéziszerszámban előfordulhat, hogy nem lesz elegendő teljesítmény , vagy gyakrabban kell cserélni, mert rövidebb az élettartama.

 

3. Manipuláció

A vásárlásnál az egyik legfontosabb szempont az elektromos kéziszerszámok kezelése. Ezért a készülék megvásárlása előtt ügyeljen a méretére és súlyára. Ha lyukakat kell fúrni, például egy létrán a fej fölé, akkor célszerű könnyű eszközt választani, míg az asztali fúrót akkor is használhatjuk, ha nem állandóan szerelt alkatrészekkel dolgozunk - a nagyobb súly akkor kevésbé releváns. . Vásárlás előtt érdemes tisztázni a készülék ergonómiájának kérdését is: Az ergonomikusan kialakított nyéllel rendelkező elektromos szerszámok kevésbé fárasztják a kéz izmait, és könnyebben irányíthatók azok a modellek, amelyekben mindkét kéznek helyet biztosítanak.

Az értékelések számítanak

Érdekel, hogy a már vásárolt vásárlók mennyire elégedettek azzal a termékkel, amelyre felfigyelt ? Pontosan erre valók az e-shopunkban az egyes eszközök mellett feltüntetett csillagok . A csillagok melletti zárójelben egy szám található, amely azt mutatja, hogy hányan értékelték az adott terméket. Minél nagyobb a szám, annál relevánsabb az értékelés.

Ügyfeleink elégedettsége szempontjából legsikeresebb termékeink közé tartozik például a PARKSIDE PSBBSA 20-Li B2 ütvefúró. Számos nagyszerű tulajdonságának köszönhetően népszerű , amelyeket rejt. Nagy nyomaték, erőteljes motor kétfokozatú sebességváltóval, ergonomikus puha fogantyú, sima fordulatszám-szabályozással és gyorsleállítással rendelkező kapcsoló, vagy beépített LED világítás az oka annak, hogy ezzel a segédeszközzel igazán szórakoztató a munka.

Szuper segítők

Felszerelésre van szüksége nehéz anyagok emeléséhez 600 kg-ig? Önnek is van megoldásunk. A Güde elektromos kötélcsörlő 1050 W-os bemeneti teljesítménnyel és 11 méter magasságig csigával (max. 300 kg) és tárcsával (max. 600 kg) akár 5,5 méter magasra is képes terheket emelni. Legyen az Ön igazi segítője az építkezéseken vagy az autóműhelyben.